AustraliŽ

GíDay

AustraliŽ is een van de meest fascinerende en meest spectaculaire plekken op aarde. Een land vol contrasten. Een jonge, vitale staat waar de oudste cultuur van deze planeet nog steeds aanwezig is. Een land waar u van de ene verbazing in de volgende verwondering valt. Waar het uitbundige groen en het dierenrijk van het regenwoud wordt afgewisseld met de droge uitgestrektheid van de outback. Waar in dorpen de tijd lijkt te hebben stilgestaan om vervolgens door te reizen naar moderne wereldsteden. Een land als geen ander ter wereld.

Het rode centrum van AustraliŽ is het spirituele hart van de uitgestrekte outback. Een landschap met bizarre rotsformaties omgeven door mystieke scheppingsverhalen van de Dreamtime. Een tocht met een Aboriginal gids in deze bijzondere omgeving voert u terug naar de oorsprong van zijn land. Beleef de grootsheid van de natuur, de overweldigende stilte en kracht van de immense ruimte.

Breng een bezoek aan kosmopolitische steden die zijn gebouwd in harmonie met hun natuurlijke omgeving. Zwerf door de Nationale Parken en wildernisgebieden en ontmoet unieke inheemse dieren en plantensoorten. Ontspan op de eindeloze, onbevolkte witte zandstranden waar u kunt zeilen, surfen of duiken tussen de kleurrijke planten en dieren onder het wateroppervlak.

Beleef en ontdek AustraliŽ door onze ogen. Als echte AustraliŽr is AbOriginal Bound Travel als geen ander in staat u naar de mooiste en meest bijzondere plekken op dit bijzondere continent te voeren. Wij willen u graag laten kennismaken met onze ontspannen leefstijl, onze gastvrijheid en onze fascinerende cultuur. Paspoort/visa
U dient te beschikken over een geldig paspoort dat bij vertrek uit AustraliŽ nog minstens 3 maanden geldig moet zijn. Wanneer u op de heen- of terugreis overnacht in AziŽ, dient uw paspoort zelfs nog 6 maanden geldig te zijn. Voor een verblijf van meer dan 3 maanden dient u zelf een visum te verzorgen via de Australische ambassade. Het normale toeristenvisum verzorgen wij voor u.

Quarantaine en natuurbescherming
AustraliŽ is een beschermd eiland, waar vele ziekten, planten en insecten niet voorkomen (b.v. mond- en klauwzeer en hondsdolheid). Het is verboden dieren en planten alsmede dier- en plantenproducten, bloemenzaden, levensmiddelen, fruit, houtartikelen, bont en onbewerkte lederwaren in te voeren. Bij twijfel, vraag het aan de douane of bel voor vertrek naar de ambassade. Bij niet-naleving van deze quarantainebepalingen kunnen hoge geldboetes geheven worden.

Gezondheid
In AustraliŽ zijn er weinig gezondheidsrisicoís. Artsen zijn gekwalificeerd, ziekenhuizen zijn modern uitgerust en hun hygiŽnenormen zijn hoog. Wij raden u aan een goede verzekering af te sluiten. Voor AustraliŽ zijn geen inentingen verplicht, tenzij u vanuit een risicogebied naar het land reist. Voor gedetailleerde informatie verwijzen we u naar de GGD en/of het tropeninstituut in Amsterdam.

Klimaat/reistijd
AustraliŽ kan het hele jaar door bezocht worden! Overeenkomstig de geografische ligging van het continent gelden voor de verschillende gebieden ook verschillende goede reistijden.

Noord- AustraliŽ: de beste reistijd voor het noorden is van april tot november. De regentijd in het tropische noorden (Wet Season) loopt van midden november tot eind maart (er zijn jaarlijkse schommelingen). Het klimaat is tijdens deze periode heet en vochtig. Onweer en wervelstormen zijn mogelijk.

Centraal- AustraliŽ: de Australische herfst en winter (april Ė oktober) zijn het meest geschikt voor Outback reizen. De temperaturen zijn overdag aangenaam warm, ís nachts kan de gevoelstemperatuur laag zijn. Van november tot maart is het erg heet in de Outback.

Zuid- AustraliŽ en TasmaniŽ: in het zuiden van het continent is de Australische lente en zomer (september tot maart) het mooiste seizoen. In de winter (april tot september) kan het koel en winderig zijn, in de Australische Alpen en op TasmaniŽ valt dan ook sneeuw.

Tijdverschil
Afhankelijk van het seizoen (zomer/winter) en het gebied waarin u zich in AustraliŽ bevindt, bedraagt het tijdsverschil met Nederland 6 tot 10 uur (vooruit).

Talen
De voertaal van AustraliŽ is Engels.

Munteenheid en betaalmiddelen
De officiŽle munt is de Australische Dollar. Met uw pinpas kunt u bij alle geldautomaten (ATM) pinnen wanneer uw pas is voorzien van het roodblauwe Maestro logo. Vanzelfsprekend worden creditcards vrijwel overal geaccepteerd.

Verkeer
In AustraliŽ wordt links gereden en de afstanden en snelheden worden in kilometers aangegeven. Het wegennet is goed en het is dus geen enkel probleem het land per auto of camper te verkennen. In afgelegen gebieden zijn de wegen niet geasfalteerd. Wanneer u dus de toeristische routes wilt verlaten en het achterland wilt leren kennen, dient u over een 4WD te beschikken. We adviseren u graag bij de planning van de beste route.

Let op
Beschermt u zich goed tegen de intensieve uv- straling met een hoed, t-shirt, zonnecrŤme en zonnebril. Ook al schijnt de zon niet, een verbranding is snel opgelopen (vooral wanneer wij uit de Europese winter naar de zomer reizen). Vooral voor kinderen is het belangrijk goede bescherming te bieden.

In AustraliŽ vindt u talrijke mooie stranden. In het noorden van Queensland, van Cape York to Mackay, komen van november tot april de Box Jelly fish (kleine kwallen) tot vlak voor de kust, waardoor hier het zwemmen levensgevaarlijk kan zijn. Uiteraard wordt u middels borden gewaarschuwd. De kwallen komen vooral voor rondom riviermondingen voor de kust; bij de eilanden voor de kust in de regel niet of nauwelijks.