Qantas

Niemand kent Australië zoals Qantas!
In 1920 begon de Queensland And Northern Territory Air Services met korte postvluchten in de outback van Australië. Inmiddels is Qantas Airways de nationale luchtvaartmaatschappij van Australië en één van de oudste airlines ter wereld.
Met de typische Australische gastvrijheid en uitstekende service aan boord, biedt Qantas Airways een uitgebreid netwerk op verschillende continenten en een veiligheidsrecord welke ongeevenaard is.

Samen met de Qantas Airways partnermaatschappijen zoals British Airways bieden deze maatschappijen u de beste manieren om het grootste eiland ter wereld te ontdekken.
Qantas Airways is de enige maatschappij die, in samenwerking met dochtermaatschappij Jetstar, alle zeven internationale gateways in Australië aanvliegt.
Dit maakt Qantas Airways bijvoorbeeld tot één van de beste keuzes om uw reis in Darwin te laten beginnen of eindigen.
Onderweg van/naar Europa (vanuit Amsterdam stapt u over in Londen of Frankfurt) heeft u een ruime keuze aan stopover-mogelijkheden in Azië (Singapore, Bangkok, Hong Kong en/of Tokyo).

Het uitgebreide binnenlandse routenetwerk in Australië en Nieuw-Zeeland maakt het verhaal compleet en biedt u de mogelijkheid deze bestemmingen te verkennen.
Australië is een groot land, daarom biedt Qantas Airways 550 binnenlandse vluchten per dag. Of u nu naar een tropisch eiland in Queensland, een kustplaats in Tasmanie, een mijnbouwgebied in Western Australie, de outback van centraal Australië of gewoon een grote stad in New South Wales reist, QantasLink en Jetstar kunnen u erheen vervoeren.
Dagelijks zijn er verbindingen vanaf de Oostkust van Australië naar Nieuw-Zeeland.
Qantas vliegt niet alleen dat kleine stukje verder naar Nieuw-Zeeland, Qantas heeft ook in Nieuw-Zeeland een uitgebreid routenet, zowel het Noorder- als Zuider Eiland. Qantas vliegt tussen de drie internationale luchthavens in ‘the City of Sails’ Auckland, ‘The Capital City’ Wellington en ‘the Garden City’ Christchurch.

Qantas Airways, partner van de One World alliantie, is altijd in beweging en constant bezig met vernieuwen. Zo is de maatschappij één van de eersten die zal gaan vliegen met de nieuwe A-380. Qantas Airways heeft naast een vernieuwd logo nu ook een nieuwe klasse geïntroduceerd, namelijk de Qantas Premium Economy Class. Deze klasse voert Qantas Airways in voor de economy reiziger die op zoek is naar iets meer luxe en comfort tegen een betaalbare prijs.
Deze klasse is nog niet op alle vluchten beschikbaar, maar wordt gradueel ingevoerd op de internationale vluchten met een Boeing 747-400 en uiteraard met de nieuwe Airbus A380.
Vliegt u in Premium Economy Class, dan kunt u al genieten van een aparte, snellere check-in. U scheept in via een afzonderlijke boarding lane, en wanneer u in het vliegtuig bent, krijgt u een glaasje champagne aangeboden.
Aan boord kunt u genieten van de volgende extra troeven:
- ’s Werelds beste Premium Economy beenruimte.
- De rugleuning kan ook met een paar graden verder achteruit hellen dan in de gewone Economy Class.
- Bredere stoelen met ergonomische bekleding, die gemaakt zijn door Recaro, die tevens stoelen fabriceert voor de
- bekende luxueuze automerken Aston Martin, Audi en Porsche.
- Verstelbare hoofdsteun en een uitschuifbare voetensteun.
- Touch screen video monitor in de armleuning met een uitgebreid entertainment systeem.
- USB aansluiting (enkel op de A380) en LAN-connectie.
- Maaltijden geïnspireerd door Neil Perry, één van de topchefs van Australië die enkele bekende restaurants in Sydney
- heeft.
- Self-service bar waar u gedurende de hele vlucht kunt genieten van een aantal verfrissingen.
- Deze Premium Economy Class wordt voorlopig alleen aangeboden tussen Londen en Sydney op de Boeing 747 vanaf
- 1 april 2008. Na verloop van tijd komen hier uiteraard nog meer routes bij. De Premium Economy Class cabine heeft
- 32 stoelen in een 2-4-2 configuratie (2-3-2 in de A380). De prijs van een ticket ligt ongeveer halverwege tussen de prijs
- van een Economy Class ticket en de prijs van een Business Class ticket. Dit, in combinatie met de uitstekende
- prijs/kwaliteitsverhouding, zorgt ervoor dat Qantas Airways één van de meest concurrerende airlines op de markt is.