The Outback

Al vanaf de tijd van de eerste nederzetting zijn artiesten en reizigers gefascineerd door de zuivere schoonheid en wisselende natuur van The Outback van AustraliŽ. Onverschrokken avonturiers hebben geprobeerd om achter haar geheimen te komen. Andere stoutmoedige zielen hebben de problemen en uitdagingen van The Outback getrotseerd, de natuur bedwongen en daar leren leven.

The Outback van Zuid-AustraliŽ
Ontdek de tegenstellingen van dit oeroude land. De kale dorre landschappen die worden onderbroken door verbluffend mooie uitzichten, zoals de Breakaways en de Painted Desert. De tot ontzag inboezemende grootsheid van de Simpson Dessert en de Great Victoria Desserts. Beroemde wegen in de Outbackwegen zoals de Birdsville, Oodnadatta en Strzelecki, voeren u dwars door the Outback.
De Central Flinders Ranges is een van de oudste landschappen ter wereld. Volgens de legende geschapen door de oeroude slangen en reuzen uit de Aboriginal Droomtijd. Met als middelpunt Wilpena Pound: een door de natuur gevormd amfitheater van enorme afmetingen, gelegen van het verbluffend mooie Flinders Ranges National Park. De Northern Flinders Ranges is een van de mooiste en ruigste streken van AustraliŽ; het gebied van de Aboriginal Droomtijdlegende. Hier vindt u diepe bergkloven en schitterende waterpoelen. Een gebied van adembenemende schoonheid, rijk aan geschiedenis.

Broken Hill, White Cliffs ~ New South Wales

Broken Hill, 1244 kilometer ten westen van Sydney, is gebouwd op de rijkdommen uit de zilvermijnen. Vandaag de dag woont er een kolonie Australische kunstenaars en heeft het gebied filmmakers geÔnspireerd tot grote films waaronder Priscilla Queen of the Desert, Mad Max en Mission Impossible ll. In de outback van NSW vindt u de ruige schoonheid van knalrode aarde, helblauwe luchten, een eindeloze horizon en inheems wild. De regio heeft tal van nationale parken waaronder Mungo National Park dat beroemd is om zijn ďWalls of ChinaĒ duinlandschap. Het Mutawintji National Park herbergt de beste collectie historische Aboriginal rotskunst in NSW. In het Kinchega National Park glinsteren de Menindee meren en zijn er historische bezienswaardigheden.
White Cliffs is beroemd om zijn witte opalen en woningen onder de grond waar de bewoners proberen te ontsnappen aan de zomerhitte.

The Outback van West AustraliŽ
West AustraliŽ beslaat een derde van AustraliŽ. Wie het gebied ten noorden van Perth bezoekt, krijgt een goed beeld van de grootte van deze staat. Er is veel te zien: Ningaloo Reef en de Pinnacles- rotsformaties, de bergkloven van de Kimberley en een hele reeks nationale parken, waaronder de Bungle Bungles.

Het noorden van West AustraliŽ is een immens, gevarieerd en indrukwekkend gebied. Ten noorden van Perth ligt Nambung National Park, met de wonderlijke Pinnacles. Kalbarri National Park is een streek met mooie kloven aan de Murchison Rivier. Langs de Indische Oceaankust liggen onbewoonde eilandjes, riffen, steile kliffen, zandstranden, en het mooie Shark Bay World Heritage en Marine Park. Aan het uiteinde van dit gebied ligt de Pilbara, de mijnstreek van de staat, waar de nationale parken Karijini en Millstream-Chichester liggen.
De afstanden zijn groot in West AustraliŽ. Een terreinwagen is aan te bevelen als u nationale parken per auto gaat bekijken.

De Kimberley is een uitgestrekt, afgelegen hoogland, gekenmerkt door droog, rood landschap. Diepe rivieren snijden door bergketens en delen van de kust hebben de sterkste getijde beweging van het zuidelijk halfrond. Het gevoel van isolement wordt versterkt door klimatologische extremen: in het droge seizoen is het gebied moeilijk bereikbaar wegens de hitte en in het natte seizoen wegens hevige regenval. De beste tijd voor een bezoek is tussen april en september, dan kunt u de Wolfe Creek Meteorite Crater en de Bungle Bungles bekijken. In het zuiden liggen de Great Sandy Desert en de Gibson Desert.
De beste manier om The Outback te ontdekken is door middel van goed geplande safaritours die volop worden aangeboden.

Ontdek met ons de ruige schoonheid van The Outback!