Mensen & Vrije Tijd

De Mensen van Down Under

Aboriginals:- Sinds meer dan 40.000 jaar wordt Australië bewoond door de Aboriginals. Hun naam komt uit het Latijn: ab origine, vanaf het begin. De Aboriginals zijn als nomaden slechts te vergelijken met sommige indianenstammen, eskimoís of zigeuners. De mannen hielden zich louter bezig met de jacht; vrouwen en kinderen visten en verzamelden eetbare producten van het land. De organisatie was hecht; een oudere man had de absolute leiding en zag erop toe dat de regels op het gebied van huwelijk en geboorte strikt werden nageleefd. In de loop van duizenden jaren was een evenwicht ontstaan, waarin iedere stam zich hield aan eigen zwerfgebied en eigen gebruiken. Individueel landbezit kwam niet voor. Maar als lid van de stam was (en is) de Aboriginal gehecht aan zijn grond. ĎIk bezit geen land, het land bezit mijí is de filosofie.
De levensfilosofie van de Aboriginals staat centraal bekend als de Dreamtime. Een geloof of een besef dat alles in een tijdloos continuŁm samenhangt en onderling is verbonden in een magische en mythische totaliteit: verleden, heden en toekomst; de relatie van het individu en zijn omgeving, de continue schepping en ordening van de wereld, inclusief talen en sociale instellingen. Alles wordt bepaald door voorouderlijke geesten die voortleven in sommige planten, dieren en gewijde plaatsen.

AustraliŽrs:- De Australische bevolking is explosief gegroeid toen de immigratiestroom op gang kwam. In 1788 brachten de eerste schepen 859 mensen aan. Meer dan 4,2 miljoen immigranten van de meest uiteenlopende rassen en huidskleuren vestigden zich na het einde van de oorlog in AustraliŽ. Thans telt het land ruim 19 miljoen inwoners of meer. Het huidige AustraliŽ is ontspannen, multicultureel, modern en gastvrij. Het traditionele beeld van de AustraliŽr is dat van een hard werkende, gebruinde, stevig bier drinkende bewoner van een leeg, droog land. Inderdaad is AustraliŽ het dunst bevolkte land ter wereld, en u zult in het binnenland, op de farm of in de pub, de stereotype AustraliŽr zeker tegenkomen. Veel steden en stadjes hebben nu een kosmopolitisch karakter. Het wordt steeds moeilijker een omschrijving van de Ďechteí AustraliŽr te geven. No worries is het stopwoord dat de AustraliŽr voor in de mond ligt. AustraliŽrs zijn zonder meer openhartig en zijn nooit om een praatje verlegen. Hartelijkheid en gastvrijheid staan hoog in hun vaandel. Met echte belangstelling wordt u gevraagd ĎHow are you today?í

Vrije tijd:- Time is money: tijdens de kostbare vakantieweken kan AustraliŽ pijnlijk bewaarheid worden- als afstanden groter blijken dan verwacht, accommodaties ontbreken of tijd wordt verspild aan wegwijs worden uit onuitgezochte informatie.

Wij zorgen dat u een vrijblijvende offerte van reizen op maat of georganiseerde reismodules naar wens ontvangt. Uiteraard zorgen wij voor de bijhorende internationale en binnenlandse vluchten op optie- basis. In overeenstemming met uw wensen en interesses en onze creativiteit en productassortiment, bieden wij u een unieke en topkwaliteit verzorgde offerte aan. Ontspan en geniet van uw vrije tijd met de voorpret van plannen en zeker de vrije tijd op uw droomvakantiereis in AustraliŽ.

Bezoek AustraliŽ en ontdek de andere kant van uzelf!