Island Delights

AustraliŽ is omringd door eilanden; de meeste liggen op geringe afstand van het vasteland.
In het Great Barrier Reef liggen meer dan 1000 eilanden die makkelijk bereikbaar zijn vanuit Port Douglas, Cairms, Townsville, Airlie Beach, Mackay, Rockhampton, Gladstone, Bundaberg en Brisbane in Queensland.

De 74 eilanden van de Whitsundays, even ten noorden van Mackay vormen een gebied van bijzondere natuurlijke schoonheid waar u kunt varen en koralen bekijken.

Verder zuidwaarts richting Brisbane vindt u talloze eilanden, onder andere Ďs wereld grootste werelderfgoed zandeiland- Fraser Island tot Moreton Island waar u met de hand wilde dolfijnen kunt voeren.

Bathurst Island is een van de Tiwi-eilanden en ligt ten noorden van Darwin in het Noordelijke Territorium op ongeveer 80 km van het vaste land. Het wordt bewoond door de Tiwi Aborigines, het meest bekend vanwege hun cultuur, de Pukumani grafpalen, de gravures, beschilderingen en hedendaagse Tiwi-kunst.

Kangaroo Island ligt 113 km ten zuidwesten van Adelaide in Zuid-AustraliŽ. Het eiland is een vakantieoord met prachtige nationale Ďbushí parken en een rijkdom aan fauna, waaronder een permanente broedkolonie zeeleeuwen. De bezoeker kijkt zijn ogen uit naar kangoeroes, wallabies, vogelbekdieren, koalaís, zeehonden, mierenegels in hun natuurlijke omgeving.

Voorbeelden van de Externe Territoria Eilanden zijn Norfolk , Christmas en Lord Howe Island.
Norfolk Island bevindt zich op ongeveer 1.700 kilometer noordoostelijk van Sydney, tweeŽnhalf uur vliegen. Een derde van Norfolk Island bestaat uit nationale parken en reservaten. Er is een overvloed aan vogels en de lagune en oceaanriffen hebben meer dan 100 variŽteiten aan koraal. Norfolk is rijk aan geschiedenis en cultuur en heeft een spectaculair landschap.

Christmas Island heeft een oppervlak van 135 vierkante kilometer en ligt in de Indische Oceaan op een afstand van ongeveer 2.600 km van Perth. Het is een tropisch eiland, bedekt met regenwouden en heeft vele soorten planten, vogels en dieren. Het nationale park beslaat ruim 60% van het eiland. Op het koraalrif rond het eiland bevinden zich veel zeedieren, zoals grote scholen dolfijnen en de majestueuze walvishaai. Het eiland is bekend om zijn krabben, met name de rode krab die ieder jaar over het eiland trekt.

Lord Howe Island, bekend als het mooiste eiland op aarde, ligt 700 km noordoost van Sydney. Lord Howe Island is het verlaten overblijfsel van een uitgedoofde vulkaanketen en ís werelds meest zuidelijk gelegen koraalrif. Dit eiland kan zich beroemen op een fantastische, natuurlijke omgeving die in veel activiteiten voorziet, van bergbeklimmen tot snorkelen in de lagune. Slechts 400 personen zijn terzelfder tijd op het eiland toegestaan!

Laat ons uw vakantie op uw droomeiland plannen!