Vervoer

De transportnetwerken zijn goed ontwikkeld en elk deel van het land is bereikbaar. In AustraliŽ rijdt men links. De afstanden en snelheden worden in kilometers aangegeven. De maximumsnelheid binnen de bebouwde kom is 60 km/u, op land- en hoofdwegen 100 km/u, tenzij anders aangegeven. Chauffeur en passagiers moeten altijd veiligheidsgordels gebruiken. Voor motorrijders- en fietsers is een helm verplicht.

Wanneer het rijbewijs niet in het Engels is opgesteld, moet de bezoeker een internationaal rijbewijs naast het geldige rijbewijs uit eigen land bij zich hebben.

Autoverhuurtarieven variŽren per bedrijf, locatie, seizoen, type wagen en huurperiode.

Kampeerwagens en motorhomes zijn in alle Australische staten te huur. Kampeerwagens hebben twee of drie slaapplaatsen, motorhomes vier tot zes, met douche en toilet.

Het gebruik van voertuigen met vierwielaandrijving is een zeer populaire manier om afgelegen bezienswaardigheden te bezoeken. Goede voorbereiding van uw tocht is bijzonder belangrijk. Vraag voor en gedurende de reis om advies en geef altijd uw reisplannen aan.

Tochten in de Outback
Tref voorzorgsmaatregelen wanneer u alleen door geÔsoleerde Outback- gebieden gaat rijden. Plan uw reis met een goede kaart, blijf op officiŽle routes en controleer voor vertrek de wegcondities en faciliteiten. Laat uw route, bestemming en aankomsttijd altijd bij iemand achter en laat hen contact opnemen met de politie als u geen contact met hen hebt opgenomen op een afgesproken tijdstip. Zorg ervoor dat u voldoende benzine, voedsel en water meeneemt. Reken op zeker 5 liter water per persoon, per dag. Drink regelmatig voldoende water om uitdroging te voorkomen. Blijf bij autopech altijd in de schaduw van uw wagen.

Aanbevolen camperverhuurbedrijven zijn:

KEA Campers Australia
Maui Australia
Britz Australia

Informeer naar onze mogelijkheden en tarieven.