Fiji

Bula! The Friendly Islands

Bula! Met deze vriendelijke welkomstgroet wordt u door de hartelijke en vrolijke bewoners van Fiji onthaald. Naast de oorspronkelijke inwoners zijn veel mensen op de eilanden van Indische afkomst.

Fiji biedt een ieder wat wils; schitterende zandstranden met wuivende palmen, lagunes met kristel helder water, spectaculaire riffen met een grote verscheidenheid aan kleurrijke vissen en koralen, steile vulkaanwanden, weelderige tropische vegetatie en schilderachtige dorpjes belichamen de unieke flair van Fiji. Fiji is niet alleen een eiland voor strand, zon en zee. Natuurliefhebbers en wandelaars kunnen hier ook een onvergetelijk vakantie doorbrengen. Verscholen achter het uitbundige groen liggen steile vulkaanwanden en uitgedoofde vulkaankraters. Het hoogtepunt van een bezoek aan Fiji is voor velen een cruise door de Mamanuca en Yasawa Archipel.

Fiji is een eilandgroep waar de cultuur en tradities nog altijd sterk aanwezig zijn en zorgvuldig aan de volgende generatie worden doorgegeven. OngeachtÖ op Fiji tikken de klokjes wat langzamer, iets wat het land nu juist zo bijzonder maakt.

Als u er echt even helemaal uit wilt, u wilt laten verwennen en een paar dagen alleen maar wilt genieten, dan zijn de volgende resorts perfect voor u. Het zijn allemaal zeer luxe resorts die niets te wensen over laten. Elke resort heeft een ander karakter en uitstraling.

- Namale Resort (gelegen ten oosten van Savu Savu op Vanua Levu)
- Navutu Stars Resort (gelegen op een paradijselijk eiland in de Yasawa archipel)
- Royal Davui Island Resort (gelegen op een klein paradijselijk eiland tussen Viti Levu en Beqa Island)
- Toberua Island Resort (gelegen op een klein paradijselijk eiland ten oosten van Viti Levu)
- Turtle Island Resort (gelegen op een klein paradijselijk eiland in de Yasawa archipel)
- Vatulele Island Resort (gelegen op het gelijknamige eiland, 35 kilometer uit de kust van Viti Levu)
- Vomo Island (gelegen op een klein paradijselijk eiland ten hoorden van Viti Levu)
- Wakaya Club (gelegen op een klein paradijselijk eiland tussen Viti Levu en Vanua Levu)

Bevolking
Het aantal inwoners bedraagt ongeveer 750.000; 50% behoort tot de oorspronkelijke bewoners en 45% is Indisch.

Paspoort/visa
Voor Belgen en Nederlanders moet het paspoort voor Fiji in ieder geval nog zes maanden na terugkomst geldig zijn. Als u minder dan 30-dagen op Fiji verblijft, heeft u geen visum nodig, u moet dit echter wel kunnen aantonen m.b.v. uw ticket voor de terugreis.

Binnenlandse vluchten
Lijnvluchten naar het binnenland worden verzorgd door Fiji Air en Sun Air.

Gezondheid
Voor reizigers uit Europa zijn geen inentingen verplicht, vooropgezet dat u zich tenminste een week voor aankomst in Fiji niet in een mogelijk besmet gebied bevonden heeft.

Klimaat/reistijd
Tropisch. De regentijd is in de zomer van december tot maart. Aan de oostkant van het eiland regent het twee keer zoveel als aan de westkant.

Talen
De officiŽle spreektaal is Engels. Fijisch en Hindoe worden ook veel gesproken.

Geld
De munteenheid van Fiji is de Fiji dollar. Creditcards worden overal geaccepteerd; met uw normale pinpas met Maestro logo kunt u gewoon pinnen.