Wandel & Trektochten

Ontdek Australië stap voor stap

In de grote onbewoonde gebieden van AustraliŽ liggen meer dan 2.000 natuurreservaten en parken, waaronder 13 wereld erfgoedgebieden.

Of het nu een begeleide wandeling is door het regenwoud op een tropische eiland, een voetreis in de spectaculaire Tasmaanse wildernis of een expeditie door het Kimberley gebied, de nadruk wordt gelegd op buitenhuis zijn en het ontdekken van de schoonheid van de natuur.

In elke staat zijn er Nationale Parken ter bescherming van het natuurschoon, de bijzondere flora en fauna en de historische bezienswaardigheden. Veel van deze parken liggen dichtbij belangrijke steden en plaatsen en zijn makkelijk te bereiken.

Paradijzen voor wandelaars en trekkers

In New South Wales ligt het nationale park Sydney Harbour. Naast een fantastisch uitzicht vindt u hier vestingen, beschutte stranden en met hei bedekte landtongen. Een bezoek aan het Royal National Park en Ku-ring-gai National Park mag u niet zeker niet overslaan. Het Ku-ring-gai National Park staat bekend om de Aboriginal rotsgravures en veel wandelpaden. Verspreid over heel New South Wales liggen vele nationale parken zoals: Blue Mountains, Myall Lakes, Barrington Tops, Warumbungle, Dorrigo, Border Ranges, Kosciuszko en Morton met enorme verscheidenheid aan landschappen.

TasmaniŽ, eiland en staat heeft een gematigd klimaat. Het herbergt een van de fantastische wildernissen ter wereld. Daar kunt u een bezoek brengen aan de nationale parken: Cradle Mountain, Lake St. Clair, Southwest, Mount Field, Bakers Beach en Freycinet.

Vanuit Melbourne, Victoria zijn de meeste nationale parken gemakkelijk te bereiken. De landschappen in deze parken zijn erg divers. Van weelderige varens in de ravijnen van het aan de kust gelegen nationale park Otway tot de ruige zandstenen van de Grampians en de eucalyptusstruikgewas- gebieden in het nationale park Hattah-Kulkyne. Overige parken die u niet mag missen zijn: Snowy River, Alphine, Mt. Buffalo, Wilsons Promontory en het prachtige nationale park Port Campbell.

Tot de beschermde gebieden in Queensland horen de nationale parken Lamington, Noosa, Fraser Island, Eungella, Carnarvon, Daintree en Cape Tribulation en de Simpson woestijn. Er liggen veel beschermde eilanden voor de kust van Queensland; het meest bekende reservaat is het Great Barrier Reef Marine Park, waar een ongelooflijke variŽteit zeedieren wordt beschermt.

Ook het Noordelijke Territorium en West-AustraliŽ biedt zoveel mogelijkheden zowel voor wandelaars en trekkers.

Informeer naar alle Australische paradijsjes!