De Natuur

In de grote onbewoonde gebieden van AustraliŽ zijn meer dan 2.000 natuurreservaten en parken, waaronder een aantal gebieden die als werelderfgoed zijn genoteerd.

Kakadu National Park ligt in het tropische noorden vlakbij Darwin. Boottochten over de East Alligator River en Yellow Waters Lagoon geven bezoekers de kans om krokodillen, trek- en watervogels te observeren, waaronder eksterganzen, Australische kraanvogels en jabiroes.

Uluru Ė Kata Tjuta National Park is bekend om twee geologische natuurwonderen: Ayers Rock/Uluru, de enorme zandstenen monoliet en Mt Olga/Kata Tjuta die bestaat uit 36 koepels met steile wanden. Het gebied is van groot spiritueel belang voor de autochtone bevolking van AustraliŽ.

Willandra Lakes ligt in het semi-onvruchtbare land, in het zuidwesten van New South Wales waar de archeologen overblijfselen hebben gevonden van de eerste culturen der mensheid. In het Mungo National Park loopt men letterlijk over de bodem van een oerzee. In het bezoekerscentrum informatie verkrijgen over autotochten en wandelingen.

De Tasmaanse Wildernis met zijn wilde rivieren, gletsjermeren en bergplateaus heeft geologische overblijfselen uit elke periode. Vanuit Strahan aan de westkust, Cradle Mountain of Lake St Clair kunt u deze woeste streek gaan verkennen aan boord van een boot, een vliegtuig of door deel te nemen aan een wandeltocht door de rimboe.

Het tropische regenwoud van de Natte Tropen in noordoost Queensland heeft een rijke natuur. Kleurrijke vlinders en vogels vindt u daar in overvloed; het woud en het rif komen bij Cape Tribulation samen.

Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld. De spectaculairste duik- en snorkelmogelijkheden van AustraliŽ vindt u in de gematigde wateren van de Great Barrier Reef waar u veel zeedieren en gewassen ziet. Verspreid langs de kustlijn liggen eilanden en koraalriffen en er zijn veel vakantieoorden die rustige of actieve vakantiemogelijkheden aanbieden.

Voor de zuidkust van Queensland ligt Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld. Er liggen zoín 40 meren over het eiland verspreid te midden van hoge regenwouden.

Verder naar het zuiden, dwars over de grens van Queensland en New South Wales, liggen de Centrale Oostelijke Regenwoudreservaten waaronder 50 gebieden met subtropische, droge, warm gematigde en koel gematigde regenwouden met de oudste varens ter wereld.

Shark Bay in West-AustraliŽ is een streek van groot zoŲlogisch belang dankzij het isolement van de natuurlijke omgeving. Dolfijnen, doejoengs, bultruggen, mantaroggen, haaien, vissen en zeeschildpadden komen naar de warme wateren. Tot de activiteiten behoren zwemmen, goudzoeken en het bestuderen van stromalieten: rotsachtige formaties gebouwd door microscopische organismen die de oudste vorm van leven op aarde vertegenwoordigen.

De natuur van AustraliŽ is uniek en de strenge quarantaine zorgt ervoor dat dit zo blijft. U kunt ook uw steentje bijdragen door geen verboden producten in te voeren, zoals levensmiddelen, fruit, vlees, groenten, zaden, hout of planten.

Informeer vrijblijvend naar deze en vele andere mogelijkheden!