Treinen

Er zijn vele manieren om het 5e continent te verkennen. Een echte belevenis is een reis aan boord van één van de legendarische treinen zoals de Ghan of de Indian Pacific, die het continent van noord naar zuid en van oost naar west doorkruisen. De Australische spoorwegen kennen een lange traditie en verbinden de charme van de goede oude tijd met modern comfort. Ervaar de oneindigheid van de Outback en leg de enorme afstanden op een comfortabele en ontspannen manier af.

The Ghan

Reis met een Australische legende! De trein is vernoemd naar de geharde Afghaanse handelaren en hun kamelenkaravanen die de belangrijkste verbinding tussen het Red Centre van Australië en de rest van het land vormden.
The Ghan rijdt van Adelaide naar Alice Springs langs de 1.555 kilometer lange, voormalige karavaanroute. Na meer dan 70 jaar sinds de eerste rit is de droom van een complete route dwars door het continent waar geworden. Sinds februari 2004 rijdt de Ghan door naar Darwin. Stap aan boord en beleef een fascinerende reis door de Australische Outback met zijn eindeloze uitgestrektheid. In Alice Springs kunt u de reis onderbreken.
Via Adelaide kunt u met The Overland van/naar Melbourne reizen en met de Indian Pacific door naar Sydney of Perth.

Indian Pacific
De reis van 4.350 km verbindt de twee oceanen (Sydney met Perth) waaraan de Indian-Pacific zijn naam heeft te danken. Tijdens één van de langste treinreizen ter wereld steekt u het 5e continent van oost naar west (of omgekeerd) over en doorkruist daarbij fantastische landschappen. Zo ziet u de Blue Mountains en de eindeloze Nullarbor Plain. Aan boord heeft u de gelegenheid een excursiepakket te boeken en de stops in Broken Hill, Adelaide, Cook en het historische goudzoekerstadje Kalgoorlie voor korte excursies in de omgeving te benutten.

The Overland
Sinds 1887 vormt The Overland de traditionele verbinding tussen Adelaide en Melbourne. Genoemd naar de destijds gebruikelijke naam voor een zwervende avonturier (Overlander), vormt de historische treindienst nog steeds een stijlvolle en comfortabele manier de beide steden te verbinden. De rit vanuit Adelaide, de toegangspoort naar de beste wijnbouwgebieden van Australië, naar Melbourne is een dagverbinding waarvij u kunt genieten van fantastische uitzichten op het landschap van de Grampians. In omgekeerde richting rijdt de trein ’s nachts en vormt en goed alternatief voor het vliegtuig.

The Sunlander
Stap in en geniet tijdens de rit langs de oostkust vanuit Brisbane, de hoofdstad van Queensland, naar Cairns in het tropische noorden, van schitterende uitzichten op het afwisselende landschap dat u met een vuurwerk aan kleuren zal verbluffen. Terwijl de trein zich een weg lang de kust baant, trekken groene ananasplantages, suikerrietvelden, steile berghellingen, nationale parken en tropisch regenwoud aan u voorbij. Een comfortabele en gezellige inrichting en de hartelijke sfeer aan boord geven de Sunlander het bijzondere karakter.

Tilt Train
Net als de Sunlander rijdt ook de Tilt Train aan de oostkust en verbindt Brisbane met het tropische vakantieparadijs Cairns, de toegangspoort naar het Great Barrier Reef. De comfortabele sneltrein brengt u naar bijna alle toeristische hoogtepunten van Queensland, inclusief Hervey Bay, Rockhampton, Airlie Beach en Townsville. Vanuit Hervey Bay kunt u naar Fraser Island reizen en Airlie Beach is een ideaal uitgangspunt voor de Whitsunday Islands. Onderneem een reis aan boord van deze moderne trein en ontspan in uw comfortabele stoel, terwijl het interessante landschap aan u voorbij trekt.

XPT Dag- en nachtverbindingen
De moderne hogesnelheidstrein XPT verbindt Sydney met Melbourne en Brisbane. Deze trein is dan ook een gunstig en comfortabel alternatief ten opzichte van de korte vluchten tussen deze steden. Van Sydney naar Brisbane loopt de route langs de afwisselende kust, van Sydney naar Melbourne rijdt u door het bergachtige achterland. U ziet de Snowy Mountains en de afwisselende landschappen met de moerassen, bossen, meren en weides voorbij komen. Vanwege de twee dagelijkse verbindingen kunt u uw reisplanning flexibel vormgeven.

De meeste lange afstandstreinen bieden eersteklas, luxe en ‘economy class’ coupés, couchettes en slaapstoelen. Bovendien bestaat in veel treinen de mogelijkheid tot dineren ‘a la carte’ en lichte maaltijden. De ‘lounge wagon’ heeft een gerieflijke bar met snacks, met sommige diensten die 24 uur lang thee- en koffiezetmogelijkheden hebben.
Reserveren wordt aangeraden voor de langere treinreizen.

Stap aan boord voor meer informatie!