Zeilen & Cruisen

Bareboat verhuur is een populair alternatief voor de uitgebreide cruisereizen omdat u zelf overal naar toe kunt zeilen.
De hoofdcentra zijn de Whitsundays in Queensland, de Gippsland Lakes in Victoria en het Hawkesbury gebied en Port Stephens ten noorden van Sydney.
Voor de huur van een boot is geen officiŽle vergunning of vaarbewijs nodig. Wel wordt er gevraagd om bewijs van enige eenvoudige zeil- of vaarervaring.

Desgewenst kunt u een schipper en bemanning huren die u op uw wenken bedienen terwijl u geniet van het landschap en het vissen, zonnebaden, snorkelen en duiken.
Er zijn ook georganiseerde 1-dags tot 5-daagse zeil- en cruisetochten met breed opgezette regelmatige tijden volgens dienstregeling mogelijk.

De adembenemende waterwegen van de indrukwekkende Whitsundays bieden tal van mogelijkheden die passen bij uw persoonlijke stijl en aansluiten bij uw vakantiewensen om dit prachtige zee- recreatiegebied te ervaren.
De Whitsundays heeft 74 tropische eilanden, maagdelijke stranden, beschutte inhammen, ongerepte nationale parken en wandelpaden. De streek is befaamd om haar wateren die de beste zijn van AustraliŽ, wellicht van de hele wereld om te zeilen, te cruisen en zeiljachtwedstrijden te houden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de mogelijkheden om walvissen te observeren, scuba duiken en snorkelen in zee met haar kleurrijke zeeleven en fantastische koraalriffen.

De aantrekkingskracht van het Great Barrier Reef is oneindig groot. De wonderlijke pracht onder de oppervlakte van de kobaltblauwe zee werkt als een magneet die u onweerstaanbaar naar het noorden trekt. Naar tropische eilanden met vredige lagune en met palmen omzoomde stranden. Naar wateren in de gematigde temperatuur van de Australische tropen.
Vanuit alle vertrekpunten aan de kust van het tropische North Queensland, zijn de buitenste riffen en de eilanden aan de overkant makkelijk te bereiken. Daarbij kunt u kiezen uit verschillende vormen van reizen zoals een rifcruise of een dagtrip.

Cairns is het vertrekpunt van gestroomlijnde dagcruiseschepen die excursies aanbieden naar verschillende eilanden en afgelegen riffen. U kunt met een catamaran naar de zandbanken van Upolu of Michaelmas varen. Of snorkelen aan de buitenkant van de riffen die de Green en Fitzroy eilanden omgeven. Ontdek de grootsheid van de Norman, Moore en Arlington Reefs, waar pontons een vaste verbinding vormen met de grotere dagcruiseschepen.
De riffen verkennen is een stimulerende maar ook ontspannende ervaring.

Wij kennen ook de weg op het water!