Zeilen

Op een zeilboot over de diepblauwe meren langs kusten en eilanden glijden en in knusse baaien voor anker gaan; in de heldere wateren van Nieuw-Zeeland is dit een waar genoegen. In stille fjorden laat u de wereld achter u, op hoge zee zoekt (en vindt) u een sportieve uitdaging!

Voor een bootvakantie bieden met name drie maritieme beschermde gebieden in Nieuw-Zeeland de meest optimale omstandigheden: de Bay of Islands, de Hauraki Gulf en de Marlborough Sounds. Ook worden in deze gebieden veel georganiseerde zeiltochten aangeboden, bijvoorbeeld vanuit Auckland met een catamaran – voor slechts enkele uren tot een volledige dagtocht.

Wie in het land van water en getijden echter op eigen kompas wil varen en zelf idyllische plekjes wil vinden, kan in veel havenplaatsen zeiljachten of motorboten huren. In het hoogseizoen, tussen november en februari moet echter wel zo vroeg mogelijk worden gereserveerd.

Met Of Zonder Schipper:
Boten zonder schipper kunnen in alle soorten en maten worden gehuurd, iedereen kan hier iets van zijn gading vinden. De noodzakelijke uitrusting is altijd aanwezig, voor proviand kan men zelf zorgen of laten verzorgen door de verhuurder. Voor vertrek wordt men middels een uitvoerige briefing van alle relevante informatie en instructies voorzien: veilige ankerplaatsen, regels en beperkingen en praktische tips.

Bij een charter met kapitein wordt door de bemanning voor alles gezorgd. De ervaren stuurmannen stellen hun passagiers echter graag in de gelegenheid een handje te helpen bij het zeilen of, wanneer zij willen, het roer een tijdje over te nemen.

Kano-/Kajakvaren: is in heel Nieuw-Zeeland op rivieren, meren en langs rustige kustgedeelten (bijvoorbeeld Abel Tasman National Park of Marlborough Sounds) mogelijk. Tochten van elke duur zijn mogelijk.

Geļnspireerd? Vraag naar meer informatie.