Vervoer

Rijden in Nieuw-Zeeland is makkelijk: de wegen zijn goed, de bewegwijzering is duidelijk en het verkeer stroomt rustig door.
In Nieuw-Zeeland rijdt het verkeer links. Alle afstanden worden gemeten in kilometers. De maximumsnelheid is 100 km/uur buiten de bebouwde kom en 50 km/uur in de steden. Zowel de bestuurder als de passagiers dienen altijd veiligheidsriemen te dragen.
Wanneer het rijbewijs niet in het Engels is opgesteld, moet de bezoeker een internationaal rijbewijs naast het geldige rijbewijs uit eigen land bij zich hebben.

De huurauto die u kiest, kan variėren van een eenvoudige middenklasser tot een open sportauto of een terreinwagen met vierwielaandrijving.
Autoverhuurtarieven variėren per bedrijf, locatie, seizoen, type wagen en huurperiode.

Bijna overal in Nieuw-Zeeland kunt u met een camper rijden – u kunt gemakkelijk de hoofdwegen vermijden en zo het land ervaren zoals het echt is. Uw vervoermiddel is meteen ook uw slaapplaats en u kunt uw eigen maaltijden bereiden.
Wie met camper of tent onderweg is, waardeert goede voorzieningen op kampeerterreinen. In Nieuw-Zeeland vinden kampeerders vaak zelfs in de kleinste dorpen uitstekend geoutilleerde plaatsen. Tot de gemeenschappelijke voorzieningen behoren over een algemeen keuken, wasruimtes en sanitair. Vaak zijn er recreatiemogelijkheden en ligt het park op een mooie locatie aan een strand, meer of rivier of in de buurt van een nationaal park.
Camper verhuurtarieven variėren per bedrijf, locatie, seizoen, type voertuig en huurperiode.

De 83 kilometer lange veerverbinding tussen Wellington en Picton wordt beschouwd als een van de mooiste bootreizen ter wereld. Er gaat een snelle veerboot – de Lynx – waarmee u in ongeveer twee uur en kwartier de Straat Cook oversteekt. Maar u kunt ook kiezen voor een ontspannen boottocht op de Interislander, die in ongeveer drie uur de oversteek maakt.

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden en tarieven!