Mensen & Vrije tijd

De Maori’s
De aankomst van de eerste Maori-kolonisten van Hawaiki hun Polynesische thuisland ongeveer 1000 jaar geleden wordt overeenkomstig hun mythe en legende gevierd. Zij kwamen in grote zeewaardige zeilkano’s over een periode van vele jaren en de hedendaagse stammen vinden nog steeds hun oorsprong in de talrijke (gevarieerde) kano’s. Zij noemden het land Aotearoa, Land van de Lange Witte Wolk.
De Maori’s zijn het inheemse volk van Nieuw-Zeeland en vormen meer dan 14 procent van de bevolking. Hun taal en cultuur hebben een belangrijke invloed op alle levensfacetten van Nieuw-Zeeland.
De Maori-cultuur is er een die rijk en gevarieerd is en traditionele en moderne kunsten bevat. Traditionele kunsten, zoals houtsnijwerk, weven, kapa haka (groepsvoorstelling), whaikorero (welsprekendheid) en moko (tatoeage) worden in het hele land beoefend. Beoefenaars, die in de voetsporen van hun tipuna (voorouders) zijn getreden, gebruiken steeds dezelfde technieken die honderden jaren geleden werden gebruikt. Daarnaast ontwikkelen zij ook nieuwe technieken en vormen. Tegenwoordig bevat Maori-cultuur ook kunst, film, televisie, poëzie, theater en hiphop.
De Maori’s groeten op een traditionele manier, door hun neus tegen de neus van de andere persoon te houden: de ‘hongi’. Twee mensen nemen samen deel aan het ademhalen en zijn voor een moment “één”. Een intieme manier om ‘hallo’ te zeggen.

Nieuw-Zeelanders – Kiwi’s
Tegenwoordig zijn Nieuw-Zeelanders grotendeels ver ontwikkelde en hoog opgeleide stadsbewoners. Onderdeel uitmakend van een levendige multiculturele samenleving, maken Nieuw-Zeelanders in recordaantallen gebruik van de technologie en cultuur van de 21ste eeuw.
Nieuw-Zeelanders hebben een rustige, maar sterke persoonlijke onafhankelijkheid, zelfvertrouwen en een aanleg voor vindingrijkheid. Deze eigenschappen zijn nog altijd goed waarneembaar bij de hedendaagse bevolking. Nieuw-Zeeland heeft een uiteenlopende populatie maar met een aantal gezamenlijke kenmerken. De betrekkelijk geďsoleerde locatie van de Zuid Pacific en de ruige landschappen maken veel Nieuw-Zeelanders rustig en onafhankelijk maar tegelijk ook vindingrijk en vol zelfvertrouwen, aangevuld met een beroemde ‘Kiwi scherpzinnigheid’.
Nieuw-Zeeland heeft een geringe bevolkingsdichtheid en opzienbarend natuurschoon. Nieuw-Zeelanders houden van hun landschap en de open lucht. Ze beleven veel plezier aan trektochten, bergbeklimmen en kanoën, maar gaan ook graag naar het strand of maken een boswandeling. De meest avontuurlijkste Nieuw-Zeelander is Sir Edmund Hillary, die de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld, in 1953 heeft bedwongen.
“De Nieuw-Zeelanders zijn op zichzelf ongetwijfeld een eilandcultuur, met een hen gemakkelijk afgaand “we komen er wel” -mentaliteit, een surfplank in elke garage en een bruine huidskleur gedurende het hele jaar.

Uw vakantie: het is aan te bevelen uw vakantie in Nieuw-Zeeland vooraf goed te plannen en daarbij deskundig advies te vragen. Wij staan u daarbij graag terzijde en kunnen voorkomen dat uw reisplannen ter plekke worden doorkruist door afstanden die groter blijken dan verwacht, ontbrekende accommodaties of extra tijd die moet worden gestoken aan het uitzoeken van informatie wat ook vooraf had kunnen gebeuren. Uw droomvakantiereis mag geen nachtmerrie worden.
Wij zorgen dat u een vrijblijvende offerte van reizen op maat of georganiseerde reismodules naar wens ontvangt. Uiteraard zorgen wij voor de bijhorende internationale en binnenlandse vluchten op optiebasis. In overeenstemming met uw wensen en interesses en onze creativiteit en productassortiment, bieden wij u een unieke en verzorgde offerte aan van topkwaliteit. Ontspan en geniet van uw vrije tijd met de voorpret van plannen en zeker van de vrije tijd op uw droomvakantiereis in Nieuw-Zeeland.

Bezoek Nieuw-Zeeland en ontdek de andere kant van uzelf.