Levensstijl

Gerechten & Restaurants
Nieuw-Zeeland is bekend om zijn fantastische visgerechten, vruchten, uitstekende rund- en lamsvlees, wild en zuivelproducten. Wie door Nieuw-Zeeland reist, kan op elke denkbare manier van dit smakelijke aanbod genieten.
Het heerlijke eten is pas compleet met uitstekende Nieuw-Zeelandse wijn.
In Nieuw-Zeeland mogen alleen bars en gelegenheden die een speciale licentie hebben, alcoholische dranken aanbieden. In veel andere restaurants vindt u het “B.Y.O.” – teken. Dit is de afkorting voor “Bring Your Own” en betekent dat de gast zijn eigen alcoholische drank kan mee brengen. Wijn, bier en sterke drank worden in speciale “Bottle Stores”, “Wine Shops” of direct bij de wijnboer gekocht.

Gevaren
Een goed bericht; er zijn geen slangen en op een zeer zeldzame spinnensoort na leven er geen giftige wilde dieren in Nieuw-Zeeland. Het enige lastige diertje is de zandvlieg, waartegen een lokaal insectenmiddel het beste helpt.

Natuurbescherming
Nieuw-Zeeland is een land met een schitterende natuur en een unieke flora en fauna, die tijdens de ontwikkeling van het geïsoleerde land nauwelijks veranderd is. Door de geïsoleerde ligging heeft zich een aantal unieke, alleen in Nieuw-Zeeland voorkomende diersoorten ontwikkeld. Bij gebrek aan natuurlijke vijanden is een aantal vogelsoorten bijvoorbeeld niet schuw. Echter, met de komst van de Europeanen kwamen ook een aantal exotische dieren (ratten, wespen en dergelijke) naar Nieuw-Zeeland, die tot op de dag van vandaag een grote bedreiging vormen voor de inheemse natuur. Om deze zo goed mogelijk te beschermen gelden strenge regels met betrekking tot de invoer van verse levensmiddelen, planten en dieren.

Plezier van de zon & veiligheid
Zonnebrand voorkomen: omdat de atmosfeer boven Nieuw-Zeeland niet vervuild en zuiver is, komt zonnestraling ongehinderd op aarde. Daarom is hoofdbedekking alsmede een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor aan te raden. Wees u erop bedacht dat uw huid heel gevoelig is, wanneer u vanuit een gebied waar het winter is, op het noordelijk halfrond aankomt.

Iets over veiligheid: Nieuw-Zeeland behoort tot die reisbestemmingen in de wereld die ook vandaag de dag nog een hoge mate van veiligheid kennen. Toeristen worden hier slechts sporadisch slachtoffer van misdrijven en zelden slachtoffer van zware overvallen. Toch moet men voorzichtig blijven. Daarom adviseren wij u voor uw eigen veiligheid en vanwege uw bezittingen net zo voorzichtig te zijn als u thuis zou zijn. Sluit uw auto altijd goed af, laat geen fototoestellen en andere waardevolle bezittingen in een onbewaakte auto achter en houdt uw bagage altijd in de gaten in openbare gelegenheden.